joi, 17 martie 2011

De unde ies gândurile rele


De unde ies gândurile rele

Autorul predicii considera ca mintea omului poate fi totuna cu inima.
(din inimă ies gândurile rele = din minte ies gândurile rele)

COMENTARII La o predica cu pretentii, al carui autor (anonim pentru protectie) este pastor vestit si renumit, ce a studiat teologia la Oxford.



V. T[] 03.02.2008 a scris:
Expunerea este cit se poate de falsa. Inima este altceva decit ceea ce pare a fi. Mintea este buna doar pentru logica si ratiune. Lucrarea lui Dumnezeu este mai presus de orice minte omeneasca. Nu cu mintea trebuie inteles Dumnezeu, ci cu inima. Si daca *din prinosul inimii vorbeste gura, iar inima mai are si visterie buna sau rea (Luca 6:45)*, inseamna ca nu-i vorba de inima din piept care pulseaza, ci despre alt fel de inima. Iar mintea nu are ce cauta in aceasta predica. Cuvintele care ies din gura nu sint produsul mintii omului. Ele vin din visteria inimii. Domnul zice: *- Iata, pun cuvintele Mele in gura ta (Ieremia 1:9 Isaia 51:16)* De aici se poate vedea Cine aduce cuvintele in gura, nicidecum mintea. Cind Domnul spune ca schimba inima de piatra, inseamna ca schimba duhul omului, cu altul care sa se supuna Lui. Deci inima este duhul omului, nicidecum ceea ce pulseaza singele. Noi trebuie sa vedem inima inimii, adica ceea ce face ca inima din piept sa pulseze.


Anonim [] a scris
Domnule V T, cum poti folosi cuvintul "Domnul" cind spui ceea ce spui?


V.T. a scris 12.02.2008. Raspuns pt.un anonim:
Ce-ai zice daca ti-as spune ca tu vorbesti cu genunchiul, ca asculti cu omoplatul, ca vezi cu coloana vertebrala, ca ai intelepciunea in degetul mic de la picior? Oare cum m-ai categorisi? N-ai zice tu ca sint nebun? Cum as putea eu sa inversez rolurile madularelor, in asa fel incit sa se produca o zapaceala din care sa nu se mai inteleaga nimic? Dar nu-i vorba despre tine, macar ca esti pe post de bruiaj.
Este vorba despre autorul predicii. Rastalmacirea si distorsionarea Cuvintului, apartine lui satan. Iar daca cineva se foloseste de logica si de ratiune in acelasi scop, iti dai seama cui slujeste persoana respectiva? Ca o face intentionat, sau din nebagare de seama, ori din nestiinta, tot rastalmacire si distorsionare este.
Daca sucesti Cuvintul, schimbind locul *inimii* si a *mintii*, atribuindu-le alte roluri, si functii, straine de ceea ce face fiecare in realitate, nu este ca si cum ai modifica sensul intelesului, macar ca vrei sa faci sa se priceapa mai lesne?
Sa luam un exemplu scris foarte aproape de finalul predicii: „Păzeşte-ţi *mintea* mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii" (Proverbe 4:23). Versetului respectiv i s-a aplicat o scoatere a unui cuvint (*inima*), care a fost inlocuit cu alt cuvint (*mintea*), schimbind total intelesul frazei. **Si daca scoate cineva ceva din cuvintele cartii acestei prorocii, ii va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vietii (Apocalipsa 22:19)**. ¨¨Asa ca autorul predicii este in foarte mare pericol¨¨.
Mintea are cu totul alt rost decit cel care se infatiseaza in predica. V-ati intrebat vre-odata de ce satan cauta sa umble la mintea omului? Ce este mintea ca sa-i trebuiasca lui satan? *Mintea este locuinta Intelepciunii (Proverbe 8:12)*. Nu de minte are nevoie satan. El, de acolo, vrea sa fure Intelepciune. Ati vazut ca satan stie ca nu mintea este importanta? Important este ce se afla in minte. Ori tu daca atribui mintii, niste prerogative pe care nu le are, nu duci pe oameni in ratacire? Un om, daca nu are minte, inseamna ca este lipsit de intelepciune; Daca din minte ar iesi izvoarele vietii (dupa cum se afirma in predica, privitor la modificarea facuta), cineva daca n-ar avea minte, nici n-ar mai putea sa traiasca. Ori sint suficienti oameni fara minte, care traiesc asa cum traiesc.
Neavind minte, intelepciunea nu are unde sa locuiasca. Viata nu locuieste in minte. Viata locuieste in trupul de tarina. *Nu stiti ca voi sinteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? (1Corinteni 3:16). Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfint, care locuieste in voi... si ca voi nu sinteti ai vostri? (1Corinteni 6:19)*. Ati vazut acum ca *izvoarele vietii* n-au cum sa iasa din minte? Tot ce poate iesi din minte, este doar Intelepciunea. In conditiile acestea, mai merita modificat versetul cu pricina? Iar cel care a facut modificarea, macar ca are minte, aceasta este deposedata de intelepciune. Si nu-i vina lui. Pai daca ar fi avut intelepciune, n-ar mai fi scris asemenea predica. Si daca lipsea predica asta, n-ar mai fi fost nici comentariul acesta. Pina la urma tot raul este spre bine.
Pe de alta parte, daca zici: *să lăsăm ca Duhul Sfânt să locuiască în mintea noastă* este ca si cum nu L-ai mai lasa sa locuiasca in toata casa, si L-ai inghesui doar intr-o camaruta, ca sa ramina libere sufrageria si celelalte camere. In acest caz, unde va mai locui Intelepciunea? Permutarile astea ciudate sint de natura a induce in eroare pe credinciosii adevarati. Si nu cred ca ti se va ierta aceasta.
Iar cind spui ca *inima este doar o pompă care produce circulaţia sângelui şi nu are nimic de a face cu sentimentele*, in mod logic si normal, este foarte adevarat, dar tu nu vezi ca nu despre aceasta *inima* vorbeste Dumnezeu, si nici Pavel. Cum ar putea inima, care pompeaza singele, sa fie din piatra? Ai observat ca Domnul i-a impietrit inima lui Faraon? Si cu toate astea, singele circula prin venele lui, deoarece mai traia inca. Faraon a avut inima impietrita de 9 ori in timpul celor 10 urgii. Cind Domnul zice: *Voi lua din trupul lor inima de piatra, si le voi da o inima de carne... (Ezechiel 11:19)*, ce ai in imagine? Vezi doar un paradox? Oare ai impresia ca Domnul nu stie ca inima omului este din carne?
Nu despre *inima logica si rationala* vorbeste Domnul, ci despre *duhul omului* vorbeste. Duhul este impietrit si trebuie sa devina maleabil. Duhul este raspunzator pentru faptele omului. Daca Domnul i-a impietrit duhul lui Faraon, acesta nu putea sa faca altceva decit ceea ce il indemna acel duh impietrit. Duhul il face pe om ca sa iubeasca, nicidecum pompa de singe. *Duhul este acela care da viata, carnea nu foloseste la nimic; (Ioan 6:63)*. Tu nu iubesti cu mintea. Duhul te indeamna sa iubesti, nicidecum mintea. Duhul te transforma, functie dupa cum are sarcina de la Dumnezeu.
Nebucadnetar, daca a fost transformat intr-o ciudatenie cu gheare ca ale pasarilor, cu parul ca penele vulturului, mincind iarba ca boii, si cazind pe el roua cerului, fiind izgonit din mijlocul oamenilor timp de 7 ani (Daniel 4:33), a avut el vre-un merit ca a ajuns asa, sau s-a putut impotrivi el ca sa nu ajunga asa? Si-atunci de ce mai pui bazele pe *liberul arbitru*? Dumnezeu a schimbat inima lui de om cu o alta inima de fiara, adica duhul de om a fost schimbat cu un duh de fiara. Si iata ce a iesit. O ciudatenie. Acelasi lucru se intimpla si atunci cind inlocuiesti un cuvint cu altul intr-o fraza. Intelesul va fi ciudat.
Cornilescu, cind a tradus Biblia, pentru noi, ca s-o intelegem, n-a facut nimic de capul lui. El nu a fost un traducator analfabet care ar fi cautat cuvintele pe bijbiite prin dictionare. Dumnezeu l-a pregatit mai dinainte, purtindu-l prin niste scoli, ca sa devina capabil de a traduce o Carte atit de sfinta. A traduce asa ceva, nu sta la indemina oricui. Imagineaza-ti cite zile si nopti de munca... si nu l-a retribuit nimeni; si nici n-a rivnit dupa vre-o zeciuiala. El are o rasplata mare de la Domnul.
Cum poate cineva sa-l injoseasca intr-atit, incit sa nege si sa modifice lucrarea Domnului, macar ca unealta Domnului a fost chiar Cornilescu? Oare aveti impresia ca Pavel ar fi scris 100 de capitole, daca n-ar fi invatat la picioarele lui Gamaliel? Mai mult de cit atit, el a fost si intemnitat, in mod special, tocmai ca sa scrie. Daca ar fi fost liber, el ar fi propovaduit Evanghelia, zguduind nu numai Asia mica, in schimb n-ar mai fi ramas nimic scris peste viacuri. In urma lui Petru, daca n-a fost scolit si nici intemnitat, au ramas doar 8 capitole. Dar unii sint scoliti, lasati si in libertate, tocmai sa modifice in rau ceea ce au facut altii bine.
Inchei acum cu un citat mai lung din predica in speta: ***Să urmărim acum ce ni se spune în Noul Testament despre minte. Am văzut deja accentul pus de Domnul Isus pe chemarea să-L iubim pe Dumnezeu cu mintea. Dacă ne uităm cu aceste informaţii în gând şi la afirmaţia lui că„din inimă ies gândurile rele", înţelegem că de fapt putem citi şi astfel:„din minte ies gândurile rele" şi toate celelalte lucruri urâte înşirate de Domnul Isus în Marcu 7:21-13 (şi Matei 15:19-20). Înţelegem atunci că Domnul Isus ne cheamă să ne curăţăm mintea de tot ce este murdar în ea, deoarece acele lucruri ne spurcă!*** citat incheiat.
La afirmatia asta, asa ar vorbi Domnul: *-Inapoia Mea satan! Cum indraznesti sa sucesti pina si cuvintele Mele?*


dory [] a scris
Bietul de tine (V.T.)... Bolnava minte trebuie sa ai, ca sa debitezi asemenea ineptii. Ca sa nu mai vorbim de inima, care ti-i praf...



V.T. a scris 14.02.2008.
Ca sa ai mintea bolnava, astfel incit sa poti debita niste ineptii, presupune sa scrii, sau sa declari ceva, care sa nu fie in conformitate cu Cuvintul, ori sa fie paralel cu Acesta, rezultind o inducere in eroare, o minciuna, o zapaceala care sa duca in ratacire. Ai observat cumva ca n-as fi spus adevarul? Trimiterile pe care le-am facut la vresetele din Biblie nu dovedesc ca ar fi corect ceea ce am afirmat? Tu vezi paiul din ochiul meu, fara sa observi birna dintr-al tau. Eu n-am venit sa darim ceea ce a cladit teologia unora. Aceasta teologie se prabuseste ca zidurile Ierihonului, fara sa intervin eu in mod direct. Daca n-as fi eu, unul din cei care lupta pentru adevar, Domnul ar fi ridicat pe altul in acelasi scop. Si daca ma impotrivesc voua, este pentru ca nu vreau sa ma impotrivesc Domnului. Teologia-i una, si Adevarul este altceva.Teologia nu are nici o legatura cu Adevarul. Poate ai uitat Cine-I Adevarul. Este chiar Domnul Isus (Ioan 14:16). Ai vazut care-i parerea Lui despre teologi? Cine erau teologii? Erau Fariseii, Saducheii, Carturarii, preotii cei mai de seama, si invatatorii Legii. De ce tocmai ei? Pentru ca numai ei aveau acces la Sulurile Sfinte. Si Domnul indeamna sa ne pazim de **invatatura Fariseilor si a Saducheilor (Matei 16:12)**. Ce le zice lor? **Vai de voi carturari si Farisei fatarnici... povatuitori orbi... nebuni si orbi... serpi, pui de napirci! cum veti scapa de pedeapsa gheenei? (Matei 23:13-33 Luca 11:39-52)**. **Fariseii si invatatorii Legii au zadarnicit planul lui Dumnezeu... (Luca 7:30)**. Fariseii de acum fac acelas lucru. Domnul, macar ca se foloseste de mine, le spune acum ceea ce le-a spus si atunci.


dory (pentru V.T.) [] a scris
Imi dau lacrimile cand vad cum "foloseste Domnul" pe un ingamfat si ratacit ca tine. Daca tot te tii ca cunosti Biblia, iti aduc aminte ca si diavolul a raspuns "perfect", cu Cuvantul, cand L-a ispitit pe Domnul Isus in pustie. In plus, el mai stie sa se si mascheze perfect in inger de lumina, atunci cand vrea sa pacaleasca pe cineva. La fel fac si slujitorii lui (printre care cred ca te afli si tu). Oricum, iti trebuie o mare doza de nesimtire si de infatuare ca sa contrazici pe toate caile oameni ai lui Dumnezeu recunoscuti si respectati de majoritatea crestinilor. Domnul sa aiba mila de tine si sa te trezeasca la timp


V.T, a scris 15.02.2008.
Daca as fi un ingimfat si un ratacit, n-as aduce, in sprijinul celor afirmate de mine, dovezi din Biblie, la care fac trimitere. Si eu nu caut sa pacalesc pe nimeni, daca le deschid ochii oamenilor ca sa vada advarul. Voi le-ati pus o mahrama pe ochi, ca sa nu vada in Biblie decit doar versetele care va convin voua. Pina a veni Domnul, nu-i asa ca toti Fariseii, carturarii, saducheii, preotii cei mai de seama si invatatorii Legii, erau recunoscuti si respectati de noroade? Dar din momentul cind Domnul predica cu putere, aratind ca cei gresiti sint tocmai aceia pe care oamenii ii respectasera, nu-i asa ca s-a rasturnat situatia? Si Fariseii nu dadeau vina pe Domnul ca ar fi un pacatos, ca ar avea drac, ca nu stiau de unde este... numai ca sa tulbure noroadele? Acelasi lucru il faci si tu. Poate ca ar fi nimerit sa citesti comentariul pe care l-am anexat azi la predica *NN*


T.Victor [victheking@yahoo.com] a scris K.J. Bible
Ma bag si eu in seama. In predica de mai sus scrie ,În traducerea engleză veche (King James), el este redat astfel: „As he thinks, so is he", adică, „El este aşa cum gândeşte" , cea ce nu este adevarat. Iata ce scrie in Biblia King James veche " For as he thinketh in his heart , so is he....." Sunt unii oameni care le place sa scrie cuvinte urate catre altii care totusi incearca sa indrepte ce se poate indrepta. Eu inteleg ca esti un cunoscut predicator dar poti face greseli. De aceea cand cineva iti spune altceva decat crezi tu este bine sa mai cercetezi un pic, nu strica. Toti gresim dar nu trebuie sa perseveram in greseala.


V.T. a scris 26.02.2008.
Multumesc fratelui T. Victor, pentru interventie, intrucit, trebuie sa recunosc, nu stiu engleza. Citatul din predica [* În traducerea engleză veche (King James), el este redat astfel: „As he thinks, so is he", adică, „El este aşa cum gândeşte*], se afla aproape de finalul predicii, un pic mai sus de *versetul Biblic modificat* [„Păzeşte-ţi ¨¨mintea¨¨ mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii" (Proverbe 4:23).] As vrea, daca nu-ti cer prea mult, sa afisezi si traducerea corecta a expresiei *For as he thinketh in his heart , so is he*... pentru ca asa cum eu nu inteleg, este posibil ca si altii sa nu inteleaga (care n-au invatat engleza). Merita, ca si cei care nu stiu engleza, sa cunoasca traducerea corecta. Nu de alta, dar ramin cu o notiune gresita, exact asa cum a redat-o autorul predicii. Adevarul trebuie sa predomine, nicidecum minciuna.
Si acum am sa ma refer la comentariul meu din data de 15.02.2008. ¨¨Ca si acum, am procedat si atunci. La nume si prenume, am pus doar initialele. Iar cind am apasat pe *Adauga comentariu*, a aparut afisat numele meu intreg. ¨¨Stiu si cum s-a putut asa ceva. Pe data de 13.02.2008. am trimis un mesaj, la o adresa de e-mail aparuta sub o predica recenta si deosebita, unde scriam urmatoarele: *Pacea Domnului Isus sa fie si peste tine frate Horia (Nedelciuc)! As vrea sa vad si varianta video, dar nu prea am experienta in folosirea calculatorului, si nu stiu cum sa procedez. Mi-ar prinde bine citeva sfaturi de initiere. Deasemeni, poate ca ar fi mai nimerit sa aveti un site propriu, ca sa nu mai depindeti de site-ul altora...* si a fost deajuns. Eu nu cred ca a facut gestul acesta cu rea intentie. De aceea, in data de 16.02.2008. i-am trimis un nou mesaj care cuprindea si cele ce urmeaza: "Nu ma asteptam la surpriza pe care mi-ai facut-o. Eu nu vreau sa devin o personalitate si nici nu vreau sa ma bucur de popularitate. Nu ma intereseaza nici prestigiul si nici nu vreau ca numele meu sa aiba rasunet deosebit. Tot ce vreau, este ca sa nu sa se rastalmaceasca Cuvintul lui Dumnezeu, si sa se cunoasca doar Adevarul, nicidecum minciuna. Deasemenea nu vreau sa fac un merit personal din intelepciunea pe care mi-a dat-o Dumnezeu. Eu n-as putea sa scriu ceea ce ai citit, si ce urmeaza sa mai citesti, daca n-as fi condus de Duhul lui Dumnezeu. Asa ca toate meritele sint ale lui, nicidecum ale mele. Eu nu pot face altceva decit sa-I multumesc Domnului ca m-a ales pe mine in aceasta lucrare destul de riscanta. Sa nu ai impresia ca-i usor sa mergi impotriva curentului. Iti trebuie un curaj ca a lui David ca sa te avinti asupra Goliatului Filistean din zilele noastre care nu se sfieste nici acum sa ocarasca ostirea Dumnezeului celui viu. *Biruinta, in orice caz, este a Domnului (1Samuel 17:47)*". Acuma inteleg ca este satisfacuta curiozitatea celor care voiau sa-mi cunoasca numele, si care au contribuit astfel ca sa mi-l afle si altii. Nu socotesc pe nimeni vinovat. Poate ca asa trebuia sa se intimple. Cine a avut *indemnul* sa-mi afiseze numele, cu siguranta l-a primit de Undeva. Domnul sa-i binecuvinteze pe cei care sint de buna credinta!
(doar comentariul acesta a ramas nesters)

NOTA
Incepand cu 26.02.2008 toate comentariile lui VT au fost sterse


Jones [] a scris
Si ce mare "descoperire" ati facut cu asta? Tare sunt satisfacut, n-am ce zice. Chiar ca nu-mi spune nimic numele asta...


T.Victor [victheking@yahoo.com] a scris KJB
Pentru VT , iata traducerea la Iata ce scrie in Biblia King James veche " For as he thinketh in his heart , so is he....." 'Dupa cum gandeste in INIMA lui , asa si este......'


Mircea Traistaru [mirceatraistaru@yahoo.es] a scris
Pina acuma am stat retras, dar cred ca-i cazul sa ma bag si eu in seama. Nu sint de partea nici unuia dintre voi. Eu sint de partea Domnlui. De aceea voi aduna la un loc ce a descoperit T.Victor: in Biblia King James veche, este scris "For as he thinketh in his heart, so is he... = Dupa cum gandeste in INIMA lui, asa si este....". Dar in predica este scris gresit "As he thinks, so is he" = El este aşa cum gândeşte". Si daca Cornilescu a redat corect "Căci el este ca unul care îşi face socotelile în suflet" (Proverbe 23:7), oare n-a stiut el sa traduca? Pina aici m-am referit la predica.
Greseli se fac, dar nu se incearca repararea lor. Mai mult decit atit, chiar se adauga altele si mai mari. Ai ce ai cu un om, nu-ti place ca te contrazice. In loc sa vii cu argumente si dovezi care sa sustina punctul tau de vedere, tu il maturi de pe site cu tot cu Cuvintul Domnului vorbit prin el? In felul acesta nu numai ca l-ai ascuns pe comentator, dar ai ascuns si Cuvintul Domnului. De aceea incerc eu acum sa repar ce se mai poate repara. Am prostul obicei sa inregistrez toate predicile, cu toate comentariile. Cine vrea sa afle de ce a fost maturat fratele VT de pe site, sa solicite de la mine comentariile care au zdruncinat pe unii predicatori. Veti afla, astfel, multe din Cuvintele Domnului, care au fost dosite veacuri intregi, in interesul unora care nu doreau sa se cunoasca Adevarul. Imi imaginez ca acest comentator vestit care a avut asemenea indrazneala, sa inceapa a darima ce au cladit altii, chiar daca ar mai incerca sa intre, nu i se va mai permite sa apara. Nesimtirea lui, l-a facut vestit, macar ca n-a vrut sa devina vedeta. A avut tupeul si nerusinarea sa se impotriveasca celor mai renumiti predicatori. Asemenea om...


Oscar [] a scris
Daca V.T. care "gindeste cu inima", nu ne mai deranjeaza, poate ca ar fi bine sa prevenim dispute asemanatoare (in viitor), pe aceasta tema. Una din masuri ar putea fi reasezarea corecta a versetului „Păzeşte-ţi "inima" mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii" (Proverbe 4:23). iar la final "Să-L iubim pe Dumnezeu cu toată inima!". Sa se termine odata cu toata povestea asta.


28.02.2008. Totu Victor [] a scris
Domnule Traistaru, Vreau doar sa va spun ca eu de fapt nu am descoperit nimic, numai ca am spus exact ce scrie acel verset din Prov.
Adica, daca dumneata dai un citat de undeva trebuie, ma gandesc eu, sa spui exact ce scrie acolo. Asta a fost tot. Eu nu contst traducerea lui Cornilescu. Ii chiar multumesc lui Dumnezeu ca ni la dat pe acest om.
Traducerea care eu am puso aici este traducerea mea pentru VT care a intrebat. Nu sunt aici sa ma contrazic cu cineva de dragul de a contrazice.
Pot deasemenea sa spun ca traducerea Cornilescu este foarte buna si deasemenea King James Bible este poate cea mai buna traducere in engleza.
Mai adaug ca in Cornilescu se spune "Căci el este ca unul care îşi face socotelile în suflet" (Proverbe 23:7) si are dreptate ca sufletul sta in inima nicidecum in cap.
Oricum, va doresc multa sanatate si fericire in Domnul Isus Cristos.
Victor Totu

2008.04.29- Zaporojan D. [] a scris
,,Asa vorbeste Domnul,, [Ieremia 23:24 Poate cineva sa stea intr-un loc ascuns fara sa-l vad Eu? 23:29-31 Nu este Cuvintul Meu ca un foc si ca un ciocan care sfarima stinca? De aceea, iata, am necaz pe proorocii care isi ascund unul altuia cuvintele Mele. Am necaz pe proorocii care iau cuvintul lor si-l dau drept cuvint al Meu. 23:36 Cuvintul fiecaruia va fi o amenintare pentru el, daca veti suci astfel cuvintele Dumnezeului Celui viu, cuvintele Domnului ostirilor, Dumnezeului nostru! 17:10 Eu, Domnul, cercetez inima, si cerc rarunchii, ca sa rasplatesc fiecaruia dupa purtarea lui, dupa rodul faptelor lui. 17:13b Cei ce se abat de la Mine vor fi scrisi pe pamint]. Aflam astfel ca sint doua locuri unde putem fi scrisi; pe pamint sau in ceruri, functie de faptele noastre. Daca vom fi scrisi pe pamint, vom avea soarta pamintului care nu va mai fi. Daca vom fi scrisi in ceruri, in cartea vietii, vom fi impreuna cu Domnul in vesnicii. Si mai aflam ca Domnului nu-I place ascunderea cuvintelor Sale, avind necaz pe cei care practica asa ceva. Iar cine suceste cuvintele Domnului nu este scutit de o amenintare: Si daca scoate cineva ceva din cuvintele cartii acestei prorocii, ii va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vietii (Apocalipsa 22:19). Asta inseamna ca cel amenintat va fi sters din cartea vietii (unde fusese scris), si transferat ca sa apara scris pe pamint, pecetluit ca sa aiba soarta pamintului. In cazul din speta, chiar si cine ascunde cuvintele Domnului, are parte de aceeasi amenintare, facind parte din cei ce se abat de la EL. In functie de purtarea noastra si de faptele noastre, vom avea si rasplata. Daca ,,Asa vorbeste Domnul,, nu se poate sa nu se implineasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu